Terengganu Perlu Kemenangan Atau Ucap Selamat Jalan

Posted on Tuesday, August 01, 2017 | 8/01/2017Kuala Terengganu: Terengganu mengimpikan kemenangan sulung dalam kempen Piala Malaysia bagi membuka kembali laluan ke suku akhir selepas sekadar seri dan kalah sekali dalam empat perlawanan lalu.

Biarpun fokus Terengganu lebih tertumpu kepada Liga Perdana, jurulatihnya, Irfan Bakti Abu Salim, masih tidak mahu mengabaikan prestij Piala Malaysia.

"Saya telah membuat penilaian bagi memilih kesebelasan terbaik untuk menghadapi perlawanan ini.

"Sasaran utama Terengganu adalah untuk kembali beraksi dalam Liga Super tetapi kami juga mahu mencari kemenangan pertama dalam saingan Piala Malaysia," katanya.

Satu lagi berita baik buat Terengganu ialah kehadiran semula Issey Farran Nakajima yang terpaksa berehat selama dua minggu sebelum ini kerana kecederaan pangkal paha.

Walaupun bersedia untuk menurunkan Issey dalam kesebelasan utama, Irfan tidak mahu pemain lain terlalu bergantung kepada kudrat import semata-mata.

"Issey berkemungkinan besar akan diturunkan. Selepas beberapa hari menjalani latihan, saya dapat melihat keinginan yang tinggi oleh pemain tersebut untuk turun beraksi." - Arena
Blog, Updated at: 8/01/2017
Loading...