Elvina Ikat Kaki Dan Tangan Anak Sampai Netizen Ugut Nak Lapor Polis? Biar Betul!?

Posted on Wednesday, August 14, 2019 | 8/14/2019



Baru-baru ini, Datin Elvina Mohamamd ada upload gambar anaknya, Karl Mateen di Instagram. Dengan berniat saja je nak bergurau dengan anaknya sampai ikat tangan dan kaki guna pita pelekat, mungkin sebab lasak sangat kot?

Yang korang nak take serious dah kenapa sampai ugut dia nak report polis? Dah terang-terang dia tulis hanya gurauan dekat caption dia. Aiyoo. Entah-entah korang lagi teruk buat dekat anak korang.


Lainlah kalau dia pukul anak dia ke sehingga menyebabkan kecederaan, tu barulah namanya dera. Korang masa kecil-kecil kena belasah dengan mak ayah pakai getah paip, rotan, dan tali pinggang. Okay je?

Tak sangka apabila saya post gambar itu di Instagram, ia menjadi isu besar. Siap kaitkan saya dengan orang lain kerana dera anak. Mereka ini sangat melampau! Takkan lah saya nak dera anak saya sendiri, ia hanya gurauan. Kapsyen itu sahaja sudah menunjukkan yang saya hanya bergurau. Takkan lah mereka tak boleh nak fikir? Lagipun saya guna pita pelekat hospital dan dia gelak sahaja. Tak mungkin saya nak buat benda yang tak betul? Saya bukan bodoh sangat sampai nak dera anak sendiri, nak bagi anak sendiri terseksa. Saya pun pelik, saya upload hanya untuk bergurau pun mereka nak jadikan isu besar. Ada yang siap DM saya ugut nak buat report polis. Saya rasa mereka sengaja nak besar-besarkan isu itu sampai nak report polis, report gambar itu sampai kena removed dengan Instagram. Kalau mereka betul-betul mahu buat report polis, silakan. Saya boleh bawa anak saya sekali pergi balai polis.

Lain kali kita husnudzon je okay. Tak perlu pun nak masuk campur hal orang lain. Pandai-pandailah dia jaga dan mendidik anak dia sendiri betul tak? Melampau sungguh sampai korang nak ugut Elvina. Korang boleh kena saman balik tau!

+ Baca respon pembaca Oh! Media.



Oh! Moto Vlog



Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 8/14/2019

0 comments:

Loading...