"Lelaki Sah Pedophile Korang Sambut, Merebut Nak Tengok" - Tiz Zaqyah

Posted on Friday, August 23, 2019 | 8/23/2019



Korang tahu tak pasal seorang lelaki pedofil yang ditahan di London sekarang sambung study sebagai PHD di UKM? Ya, rata-rata ramai netizen rasa tak puas hati sehingga menimbulkan pergaduhan di Twitter.

Ada yang backup pesalah pedofil dan ada juga berasa amat marah sehingga menyuruh netizen lebih berhati-hati dengan pesalah tu termasuklah Tiz Zaqyah mempersoalkan kenapa pesalah tu disambut netizen malah orang yang pakai tudung pula diserang sampai ke neraka.



Korang ni pun satu. Bagi sis, sebenarnya dua-dua salah sebab menutup aurat kan wajib dalam islam dan kita tak boleh lah dengar sebelah pihak je. Mungkin pesalah tu difitnah selama ni. Ya lah, sekarang kan zaman fitnah yang dahsyat.

Kita bukan Tuhan nak judge someone bila kita dengar sebelah pihak je dan tipulah kalau korang semua tak ada nafsu. Entah-entah yang dok judge ni lah sebagai pedofil. Lagipun, pensyarah UKM berkata pesalah tu sebenarnya dia tak buat pun. Budak PHD gais, korang ada apa? Asyik jadi keyboard warrior je, majulah gais!

+ Baca respon pembaca Oh! Media.



Oh! Moto Vlog




Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 8/23/2019

0 comments:

Loading...