--> Skip to main content

Pengunjung Dilarang Menjerit & Perlu Sentiasa Tutup Mulut Bila Naik Rollercoaster


Kalau Sunway Lagoon masih beroperasi seperti biasa dalam saat wabak pandemik sedang merebak ni, korang pergi tak? Ohmedia tertarik dengan satu artikel yang mengatakan satu taman tema di Jepun telah mengarahkan setiap pengunjung supaya sentiasa menutup mulut dan tidak menjerut semasa menaiki rollercoaster.

Walaupun ia SOP yang cukup baik, tetapi mungkin terlalu awal untuk kita memberikan kebenaran untuk tempat-tempat hiburan seperti ini untuk beroperasi.


Tetapi, negara Jepun telah membuat keputusan untuk memberikan kelonggaran kepada taman tema untuk beroperasi secara berperingkat dan setiap SOP akan diperhalusi demi mencegah penyebaran wabak pandemik Covid-19.

Sama seperti tempat lain, pengunjung juga perlu sentiasa memakai topeng muka dan tidak bercakap, melepak bersama serta menjaga jarak sosial antara pengunjung lain.


Antara taman tema yang kembali beroperasi di Jepun adalah, Tokyo Disneyland. Bagaimanapun, Universal Studios di Osaka masih belum memberikan sebarang tarikh pembukaan.

OHMEDIA: SYARIKAT BESAR SEPERTI DISNERLAND JUGA TERBURU-BURU INGIN MEMBUKA SEMULA PERNIAGAAN SELEPAS RUGI. BAGAIMANA PULA DENGAN NASIB PENIAGA KECIL DI NEGARA KITA? DIHARAPKAN SEMUA DAPAT BERSABAR DAN KEMBALI BANGKIN APABILA KEADAAN PULIH.

Kredit: Chanel News Asia

+ Baca respon pembaca yang rindu nak ke taman tema di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...