--> Skip to main content

Lagi Kes Jalur Gemilang Terbalik Di Kluang! Polis Johor Tahan Seorang Wanita


Nampaknya memang ada di antara mereka yang sengaja ingin mencabar kesabaran rakyat Malaysia dan pihak berkuasa apabila polis negeri Johor berjaya mengesan sebuah lagi premis yang telah memasang Jalur Gemilang secara terbalik.

Ini berlaku di Jalan Lee Ah Leng, Taman Nasib Kluang, Johor dan telah disahkan Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay yang mengatakan pihaknya telah melakukan serbuah ke premis sebaik sahaja menerima laporan awam pada 16 Ogos 2020.

Hasil siasatan mendapati premis ini menjalankan perniagaan kedai makan sejak tahun 2017 hingga hujung Disember 2019 dan mulai Januari 2020 premis ini tidak lagi beroperasi. Pemasangan bendera terbalik ini adalah sejak premis beroperasi iaitu pada tahun 2017 sehingga aduan dibuat oleh orang awam. - Katanya.

Premis yang dimiliki oleh seorang wanita 50-an itu telah ditahan dan jika didapati bersalah boleh didakwa mengikut Seksyen 5 Akta Lambang dan Nama (Penggunaan Tidak Wajar) (Pindaan) 2017 dan enda tidak melebihi RM20,000 atau penjara tidak melebihi tiga (3) tahun atau kedua-duanya sekali.


Kredit: Polis Johor

+ Baca respon pembaca yang geram dengan tindakan orang seperti ini di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...