--> Skip to main content

Polis Tak Tolak Panggil Saksi Lain Atas Kenyataan Tidak Jaga Solat Oleh Asri Janggut


Berhubung dengan isu Asri Janggut yang mengeluarkan kenyataan mendakwa bahawa anggota polis dan tentera tidak menjaga solat, pihak polis menyatakan bahawa mereka tidak menolak untuk memanggil saksi lain untuk membantu siasatan atas kenyataan yang dikeluarkan oleh pengasas Hot Burger Malaysia berkenaan.

Pekara ini dinyatakan oleh Timbalan Pengarah (Siasatan dan Perundangan) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid. Tambahnya, pihaknya sedang giat melakukan siasatan selepas Asri Janggut tampil memberi keterangan.

Sumber gambar dari Head Topics
Sebelum ini, Pengarah JSJ Bukit Aman, Datuk Huzir Mohamed menyatakan bahawa dakwaan yang dinyatakan oleh Asri Janggut mengandungi unsur jelik dan penghinaan terhadap polis dan tentera. Tambah beliau, kenyataan berkenaan boleh diklasifikasikan mengikut Seksyen 505(c), kesalahan kenyataan yang mendatangkan khianat awam dengan niat hendak mengapi mana-mana golongan atau kaum.

Sumber gambar dari Google
Bagaimanapun Asri Janggut telah tampil memohon maaf atas kenyataan yang keluarkan. Beliau mengakui bahawa itu kelemahan dan kesilapan yang dilakukan. Beliau menyedari bahawa kenyataan yang dikeluarkannya itu mengguris hari anggota polis dan tentera.

OHMEDIA: HARAP KES ASRI JANGGUT NI SELESAI SEGERA. SEBAB ADA MASALAH LEBIH BESAR YANG PIHAK BERKUASA PERLU TANGANI, MEMBABITKAN KES RASUAH.

Kredit: Berita Harian

+ Baca respon pembaca polis tak tolak panggil saksi lain atas kenyataan tidak jaga solah oleh Asri Janggut di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...