--> Skip to main content

Tidak Akan Beri Amaran Lagi! - KP Johor Datuk Ayob Beri Amaran Terakhir Kes Jalur Gemilang Terbalik


Kita sudah lali mendengar alasan tidak sengaja, tak perasan dan sebagainya apabila ada pihak memasang Jalur Gemilang secara terbalik. Jika sebelum ini mereka terlepas, kali ini tidak lagi.

Ohmedia katakan ini selepas Ketua Polis Johor, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay memberi amaran terakhir kepada mana-mana pihak yang dilihat sengaja mempersenda Jalur Gemilang dan diminta pihak terbabit bersiap sedia untuk ditangkap selepas ini.

Kita sudah merdeka 63 tahun, tidak sepatutnya berlaku kesilapan lagi. Ini amaran terakhir, tiada maaf lagi jika tersilap selepas ini. Saya juga tidak akan beri amaran lagi selepas ini, kalau ada lagi kes sebegini lagi, saya akan arahkan kertas siasatan dibuka sama ada Seksyen 504 Kanun Keseksaan, Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia selain Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955. Tiada lagi permohonan maaf dan pelbagai alasan akan diterima selepas ini. Insiden di Kluang contohnya, cuba letak kesalahan pada pihak lain pula. - Tegasnya.

Ini semua selepas baru-baru ini pada 4 Ogos tersebar lagi gambar di media sosial yang menunjukkan sebuah sekolah kebangsaan di Kluang memasang Jalur Gemilang terbalik.

Alasan yang diberikan mereka adalah kakitangan swasta tersilap menaikkan bendera dan tidak menyedarinya.

Alasan seperti ini tidak akan diterima lagi dan diharapkan semua negeri mengambil tindakan yang sama.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca yang geram dengan individu sengaja buat begini di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...