--> Skip to main content

Mengaku Bersalah Terima Rasuah, Pegawai Polis Didenda RM6,000
Sepandai-pandai tupat melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. Itu lah nasib yang diterima oleh Sahrol Zaman yang merupakan seorang pegawai polis selepas beliau didenda RM6,000 oleh Mahkhamah atas kesalahan menerima rasuah pada 14 Mei 2014. Tertuduh dikatakan menerima suapan daripada Chong Kian Weng yang sedang disiasat mengikut Seksyen 323 kanun keseksaan.


Selain itu, terduduh juga bakal dipenjara 4 bulan jika gagal untuk membayar denda tersebut. Walaupun sudah mengaku bersalah, Sahrol Zaman boleh dihukum mengikut Seksyen 165  iaitu penjara sehingga 2 tahun atau denda atau kedua-duanya sekali.


Oleh yang demikian, Ohmedia nak pesan kepada korang supaya tidak melakukan perbuatan yang melibatkan rasuah kerana ia boleh menghancurkan kerjaya serta masa depan individu itu sendiri.


OHMEDIA : SEMOGA AHLI KELUARGA KITA BEBAS DARIPADA MELAKUKAN AMALAN RASUAH


Kredit : Berita Harian 


+ Baca respon pembaca mengaku bersalah terima rasuah, pegawai polis didenda RM6,000 di Facebook Oh! Media


Sumber: Oh! Media
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...