--> Skip to main content

Pegawai Kanan Polis Buat Hal, Ditahan Kerana Hina Dan Ugut Anggota Polis Bertugas


Difahamkan kejadian berkenaan berlaku apabila pihak polis dari Bahagian Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti melakukan pemeriksaan keatas sebuah pusat hiburan. Tindakan ini dilakukan setelah pihak polis menerima maklumat bahawa pusat hiburan berkenaan masih beroperasi pada jam 2 pagi.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Nik Ezanee Mohd Faisal, semasa pemeriksaan sedang dilakukan, seorang lelaki muncul dan memperkenalkan diri sebagai pegawai kanan polis yang bertugas di IPK Selangor.  Lelaki berkenaan turut melakukan provokasi dengan menghina dan mengugut anggota polis bertugas.

Sumber gambar dari Berita Harian
Hasil semakan mendapati, lelaki berusia 39 tahun sememangnya pehawai kanan polis dan masih disebuah IPD dalam kontinjen Selangor. Tambah Nik Ezanee, pegawai berkenaan bagaimanapun ditahan mengikut Seksyen 186 Kanun Keseksaan dan Peraturan 11(1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) 2020.

Nik Ezanee turut menegaskan agar semua anggota polis megekalkan disiplin dan tidak menganggu pihak berkuasa menjalankan tugas. Tambahnya, tindakan akan diambil jika kesalahan berkenaan dilakukan tanpa mengira pangkat atau kedudukan.

OHMEDIA: BERPANGKAT DALAM ORGANISASI KEPOLISAN BUKAN LESEN ANDA UNTUK LANGGAR PERATURAN YANG TELAH DIKUATKUASAKAN. ORANG-ORANG MACAM NI YANG BAGI IMEJ POLIS NAMPAK TERUK.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca pegawai kanan polis buat hal di Facebook Oh! Media

Sumber: Oh! Media
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...