Pemuda Dipenjara Akibat Tikam Imam Di Masjid

Posted on Thursday, May 16, 2019 | 5/16/2019Seorang pemuda dijatuhi hukuman penjara 41 bulan oleh Mahkamah Majistret Besut, Terengganu pada Khamis kerana menikam imam. Keputusan itu dibuat oleh Majistret Raja Norshuzianna Shakila Raja Mamat selepas tertuduh, Muhammad Khairil Nawi, 24, mengaku bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan.

Pendakwaan dilakukan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana dengan sengaja menyebabkan cedera menggunakan senjata atau lain-lain benda berbahaya. Mengikut pertuduhan, suspek didakwa menyebabkan kecederaan ke atas Mohd Amin Md Nor, 37, dengan menggunakan pisau yang mungkin menyebabkan kematian.Perbuatan itu didakwa dilakukan di dalam Masjid Kampung Apal pada 12 Mei lalu kira-kira pukul 6.30 pagi. Pendakwaan dikendalikan Pegawai Pendakwa, Inspektor Norkhizan Ramli manakala tertuduh yang mempunyai rekod jenayah lampau diwakili peguam daripada Yayasan Bantuan Guaman Kebangsaan (YBGK), Mohd Fakhrul Fikri Mokhtar.

Sebelum ini, media melaporkan seorang pemuda bertindak menikam seorang imam yang sedang membaca al-Quran kerana bacaan imam itu mengganggu lelaki itu yang sedang tidur. Akibat perbuatan suspek, mangsa menerima tujuh jahitan di kiri dadanya.
Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 5/16/2019

0 comments:

Loading...