(Video) 'Weh! Apa benda letak produk tesster dekat jerawat???'

Posted on Saturday, June 01, 2019 | 6/01/2019



"Weh! Apa benda letak produk tesster dekat jerawat??? You guys yang suka makeup pakai tester ni, tengok. Entah-entah lipstick yang you tenyeh dekat lips tu dah singgah dekat jerawat siapa-siapa dah," demikian kata netizen.

Terdahulu, viral video seorang gadis memakai produk tester di mukanya yang berjerawat membuatkan netizen terutamanya golongan wanita berasa kurang senang dengna perbuatannya itu yang dianggap tidak bertanggungjawab.

Video yang dimuat naik oleh Ayie (@Ayiesooo), menunjukkan gadis terbabit menyapukan lipstik tester di muka termasuk di bahagian yang berjerawat. 




REAKSI NETIZEN










Netizen menggesa pihak Watson dan Guardian mengambil maklum mengenai perbuatan pelanggan seperti ini agar ia tidak berulang lagi. 

Menyedari perkara itu viral, Lily Brahim tampil memberi kenyataan balasnya melalui YouTube. 

"Please BEAR in mind that I do not ENCOURAGE korang untuk letak makeup tester dekat muka sebab it is non HYGIENIC. Kotor dan saya tahu je the consequences, tapi saja sebab ramai YOUTUBER kat US buat, so try nak buat jugak. Kalau tak suka, takpelah. You are free to comments apa-apa je. I suka baca so I can consider it as feedbacks.

"Since ramai condemn part I apply lipstick straight dekat muka and muka I berjerawat and tulis kata-kata kesat cakap I pengotor thats why muka berjerawat. Ye I know that my face berjerawat and all, I should consider to bring hygiene stuff like cotton pads and tissue or alcohol spritz like you guys suggested. If I were to do this again, I will take noted all the suggestions

"Tapi kata-kata korang macam “euw patutlah muka berjerawat” that is body shaming. Fikir sebelum komen ye.. I tak minta korang komen benda-benda nice for ears to hear but komen membina.

"Just to clear things up, actually I ada je tisu, I dah lap dekat tisu tapi I bawa tisu sikit je yang mana ada dalam kereta. I cut the part yang I lap sebab I ingat that one is unnecessary to put in the video. Tak sangka so many people use this point to backfire me

"I'll be more careful after this, nak komen apa-apa pun just komen jelah, it is your opinion. I tak kisah since I buat my video untuk public tengok. But please elak to use perkataan f***/disgusting.

"Part yang I cakap I tak bawa tisu untuk lap mascara smudge tu sebab tisu I dah kotor, semua dah I guna untuk lap mekeup² tu. So harap faham. Komenlah dengan perkataan membina," katanya.

Sumber: Ayie, Lily Brahim


Sumber : thereporter.my
Blog, Updated at: 6/01/2019

0 comments:

Loading...