'Sebenarnya nak celebrate staff kitorang sebab berjaya secure job dekat...'

Posted on Thursday, September 05, 2019 | 9/05/2019



Susulan viral video pekerja rakam video kakitangan lain ditegur oleh pegawai, empunya video telah tampil memberi penjelasan sebenar di mana video itu adalah prank bagi meraikan rakan sekerja mereka. 

HI korang, minta maaf sebab buat korang salah faham. Sebenarnya video ini tak habis lagi. Tapi terima kasih atas concern masing-masing. I baru je upload 10% of the video. Haa meh sini kejap I clear the air ya. 

Sebenarnya none of the people inside did wrong thing. Sebenarnya this is one of our celebration to celebrate staff kitorang sebab berjaya secure job dekat company kitorang. 


"EH, DAPAT KERJA DENGAN COMPANY PUN NAK CELEBRATE?" 

Ye, dekat company kitorang semua benda kitorang celebrate. Berjaya siapkan weekly task pun kitorang celebrate bagai nak rak. Tak caya? Nah, tengok video celebration kitorang sebelum ini. 


Thank you untuk concern semua orang tapi sebenarnya management already aware about this celebration. Sebab itu I berani je upload video ini tapi itulah, mungkin cara kami prank itu agak kasar dan buat korang salah faham. 
I harap penjelasan ini cukup untuk clearkan concern korang. Terima kasih atas teguran dan nasihat masing-masing. 

Akhir kata, setiap majikan wajib appreciate staff mereka tak kira besar atau kecil sumbangan mereka. 

Sumber: Mai

ARTIKEL BERKAITAN: 


Sumber : thereporter.my
Blog, Updated at: 9/05/2019

0 comments:

Loading...