"Memandangkan Ramai Sangat Warganet Yang Salah Faham..." - Suami Lufya

Posted on Thursday, November 21, 2019 | 11/21/2019



Okay, calm down gais! Baru je tadi sis update kisah Lufya Omar dan suaminya, Dr. Che Muhammad Hafiz Che Baharum. Bagi yang belum baca, korang boleh click je link dekat bawah ni okay?

Baca: "Tak Kesian Ke Dekat Anak Tu Dok Panggil Daddy" - Netizen

Menurut suami Lufya, dia sebenarnya tak dengar pun anaknya, Laana Haura panggil dia sebab time tu dia dengar bunyi flash kamera dan fikirannya pada saat itu tengah ready nak jawab soalan yang reporter nak tanya.


Walau bagaimanapun, Dr. Hafiz meminta maaf kepada anaknya sebab dia tak perasan langsung panggilan daripada Haura. Sis harap korang janganlah kecam dia tanpa soal siasat terlebih dahulu. Peace!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...Memandangkan ramai sangat warganet yang salah faham dan salah memberi tafsiran berkenaan dengan isu video yang sedang menular tentang saya tidak hiraukan anak apabila anak saya memanggil berkali-kali. Sebenarnya saya memang prihatin dan faham memang perkara sebegini akan menjadi perhatian ramai orang apatah lagi ia membabitkan sentimen anak kandung sendiri. Isu ini juga menjadi sangat sensitif dan ia boleh membangkitkan kemarahan ramai pihak terutama kepada mereka yang sudah berkahwin atau berkeluarga dan mempunyai anak. Jadi apa yang saya ingin jelaskan disini adalah berkenaan dengan dakwaan-dakwaan seperti tidak sayangkan anak dan lain-lain adalah tidak benar malah saya dihalang dan tidak diberi peluang untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai bapa. Gambar-gambar yang saya upload di atas ada babak-babak ketika saya berada di dalam mahkamah. Kalau perhatikan di dalam gambar-gambar tersebut saya sedang meluangkan masa bersama anak saya sampai lah anak saya pergi kepada ibunya. Then selepas itu baru la saya keluar dari mahkamah. Sejurus keluar sahaja dari mahkamah ramai juru kamera dan wartawan menyapa (itu saya memang faham dengan tugasan mereka). Ketika itu saya hanya kedengaran bunyi flash kamera dan fikiran saya saat itu adalah untuk bersedia pada soalan yang bakal reporter akan tanya.(maklumlah saya rasa nervous sebab ini adalah kali pertama seumur hidup saya berada dalam situasi di mahkamah ) to my love one Laana Haura. Daddy really sorry sebab tak perasan langsung panggilan daripada you my love. Jika difikirkan secara waras bapa mana kat atas dunia ni tak sayangkan anak mereka sedangkan binatang seperti singa betina yang ganas itu siap makan manusia lagi pun boleh tetap tahu nak menyayangi anak nya apatah lagi manusia yang diberikan kelebihan otak yang mempunyai akal. Akhir sekali saya ingin beritahu bahawa saya amat tertarik dengan satu kata-kata ini iaitu jika benar seseorang itu adalah orang yang beriman kepada Allah swt maka tidak lah dia sanggup untuk memutuskan silaturrahim (hubungan Kekeluargaan) apatah lagi jika ia melibatkan hubungan antara bapa dengan anak jika benar caption ini adalah message maka likes itu adalah messenger. Sekian itu saja daripada saya.



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua... Memandangkan ramai sangat warganet yang Salah faham dan Salah memberi tafsiran berkenaan dengan isu video yang sedang menular tentang Saya tidak hiraukan anak apabila anak saya memanggil berkali2. Sebenarnya Saya memang prihatin dan faham memang perkara sebegini akan menjadi perhatian ramai orang apatah lagi ia membabitkan sentimen anak kandung sendiri. Isu ini juga menjadi sangat sensitif dan ia boleh membangkitkan kemarahan ramai pihak terutama kepada mereka yang sudah berkahwin atau berkeluarga dan mempunyai anak.Jadi apa yang Saya ingin jelaskan disini adalah berkenaan dengan dakwaan2 seperti tidak sayangkan anak dll adalah tidak benar malah sy dihalang dan tidak diberi peluang untuk melaksanakan tanggungjawab sbg bapa.Gambar2 yang Sy upload di atas ada babak2 ketika saya berada di dalam mahkamah. Kalau perhatikan di dalam gambar2 tersebut saya sedang meluangkan masa bersama anak sy Sampai la anak sy pergi kepada ibunya.then selepas itu baru la sy keluar dari mahkamah. Sejurus keluar sahaja dari mahkamah ramai juru kamera dan wartawan menyapa( itu Saya memang faham dengan tugasan mereka). Ketika itu saya hanya kedengaran bunyi flash kamera dan fikiran saya saat itu adalah untuk bersedia pada soalan yang bakal reporter akan tanya.( maklumlah sy rasa nervous Sebab ini adalah kali pertama seumur hidup Saya berada dalam situasi di mahkamah ) to my love one Laana haura. Daddy really sorry Sebab tak perasan langsung panggilan daripada you my love ❤️❤️ .jika difikirkan secara waras bapa mana Kat atas dunia ni tak sygkan anak mereka sedangkan binatang seperti singa betina yg ganas itu siap makan manusia lagi pun boleh tetap tahu nak menyayangi anak nya apatah lagi manusia yang diberikan kelebihan otak yang mempunyai akal. Akhir sekali saya ingin beritahu bahawa sy amat tertarik dengan satu kata2 ini iaitu Jika benar seseorang itu adalah orang yang beriman kepada Allah swt maka tidak lah dia sanggup untuk memutuskan silaturrahim (hubungan Kekeluargaan) apatah lagi Jika ia melibatkan hubungan antara bapa dengan anak Jika benar caption ini adalah message maka likes itu adalah messenger. Sekian itu Saja drpd Saya 🙏🏻
A post shared by Dr Che Hafiz (@chehafiz007) on

+ Baca respon pembaca Oh! Media



Oh Youtube



Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 11/21/2019

0 comments:

Loading...