'Ingat kami student study kat McD beli fries je ke? Eww~ ada hati nak lawan customers tetap' - Student ini selar geng mak bapak complaint trend study di McD

Posted on Friday, January 31, 2020 | 1/31/2020



Perkongsian teguran terhadap golongan student yang gemar conquer ruang di restoran makanan segera untuk study tempoh hari mengundang ketidakpuasan hati student dan salah seorang daripadanya tampil mempertahankan tindakan mereka itu. 

INGAT kami student bila study McD tu beli fries je ke? Sorry sikit, itu anak-anak kaulah kot, bukan student UiTM. 

Eww, aku tengok mak ayah bawa anak, mak bapak sumbat fries dan ice cream juga kat anak-anak. Pastu kau makan ayam goreng pedas seorang diri. Kau tak nak anak-anak kau meminta-minta nak ayam, kau biarkan anak kau main dan bising satu McD, ganggu masa makan orang lain. Pastu complaint pasal student. LOL!

Student pun boleh complaintlah, perangai mak pak kaki sembang dalam McD tu, beli tak seberapa tunggu time hujung bulan. Datang McD nak order tekan kat skrin tu punyalah lombab sebab jarang datang dan susah nak buat keputusan. 

Errk?? Ada hati nak lawan customer tetap seperti student yang dah ada ID dalam McD Apps pulak. LOL!

McD dan mamak itu kami akan pergi as tempat study usually after library tutup. Orang yang tak pernah pergi library sebab tu dia kecoh, tak memahami. Dia pun tak tahu masa operasi library. Mana ada library buka 24 jam seyh?

McD yang student serbu ini selalunya beroperasi 24 hours. Dalam mall takkan ada student pergi sana study? So pergilah makan McD dalam mall. 

Kalau kau nak bawa anak beranak kau makan malam, takkanlah kau bawa selepas jam 10 malam kot? Budak-budak kecik makan McD malam-malam tu elok sangat ke? Ewww~ Jadi parent takkanlah didik anak-anak makan fast food after 10 malam kot? 

Saja je nak mencari salah orang. Padahal diri sendiri tak sedar. Ewww~ 

Aku memang pantang selepas jam 1 pagi, tetiba mak bapak bawa anak-anak kecik dia datang McD. Semak kau tau tak?! Aku nak buat assignment yang ada due date. If jenis tertib tak apa. Ini habis semua Mcd jadi gelanggang perang dia. Padahal McD dah sediakan tempat playground. Tak cukup? Bising mengalah tadika aku dengar. 

Hello! Bawa anak datang McD tu kau ingat McD sediakan servis pembantu tadika ke? Sorry to say, ganggu okey orang yang nak dating dan study. 

Hello! Siapa yang angkat kadboard tulis tangan kata McD bukan untuk student tu. Eh eh wahai mamat publisiti murahan, pihak McD tak kecoh pun pasal student guna tempat dia you know. 

Nak tahu sebab apa? Sebab dia tau, kalau ada promosi flavour or burger baru, yang jadi pelanggan utama dia adalah student. Tabung pendidikan kami banyak menyumbang, jadi pelanggan dia. Ingat kami study tak beli ke? LOL!

Kami beli bermacam-macam, siap boleh kumpul set pokemon. Kalau McCafe tu jangan cakaplah, semua jenis dessert dah makan. 

Yang angkat kadboard McD tu entah-entah masuk jadi pelanggan McD setahun sekali jer. Kecoh plak. 

Pernah dengar tak CSR? Dia buat CSR okey, punyalah banyak cafe konsep library. Mamat ini tak pergi luar negara kot. Ada cafe minum segelas kopi pastu jadi port lepak tengok lappy dan baca buku je pun. 

Janganlah dengki dengan student.

#balasdendam
#studentdatangMcDbukanfreetapibayar
#pelanggantetap
#customerstetap


LAPORAN BERKAITAN


Sumber : thereporter.my
Blog, Updated at: 1/31/2020

0 comments:

Loading...