(Video) Doktor Bawa Bayi Keluar Dari Dewan Bedah, Ibunya Disyaki Jangkit Coronavirus

Posted on Friday, January 31, 2020 | 1/31/2020



Apalah perasaaan seorang ibu kan bila dia tak dapat melihat anaknya yang baru lahir? Baru-baru ini, ada page yang bernama @globaltimesnews di Twitter berkongsi satu video mengenai seorang bayi dibawa keluar dengan segera kerana ibunya disyaki dijangkiti Coronavirus.


Ibunya yang berusia 28 tahun dari Hubei, China tu terpaksa melahirkan anaknya secara pembedahan caesarean. Kalau korang tengok video yang dimuatnaik oleh @globaltimesnews, ada 4 orang doktor memakai dua lapis sut perlindungan yang lengkap tau.

Kalau korang nak tahu, bayi tu dibawa pulang dengan segera selepas diperiksa dengan doktor. Alhamdulillah. Manakala ibunya pula diasingkan untuk memberi rawatan bagi jangkitan Coronavirus di hospital tersebut.

Sumber: @globaltimesnews

+ Baca respon pembaca Oh! Media


Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 1/31/2020

0 comments:

Loading...