(Video) Pemuda Ini Pimpin Tangan Warga Emas Melintas Jalan Dapat Pujian Netizen

Posted on Friday, January 31, 2020 | 1/31/2020



Alhamdulillah, masih ada lagi orang yang baik hati dekat atas muka bumi ni. Baru-baru ni, ada page yang bernama Penang Kini berkongsi satu video mengenai seorang pemuda memimpin tangan warga emas untuk melintas jalan.


Kejadian tersebut berlaku di Sungai Bakap, Pulau Pinang dan nama pemuda itu ialah Sdr Firdaus yang bekerja sebagai penghantaran gas ke kedai dan kediaman. Tak susah pun kita nak buat kebaikan. Betul tak gais? Bantu orang macam ni pun dah dapat pahala tau!

Bila kita bantu orang lain, InsyaAllah orang lain akan bantu kita semasa kita dalam kesulitan. Kalau korang nak tahu, perkongsian video tu telah mendapat 3.3k likes dan 155 shares di Facebook. Rata-rata ramai netizen turut memuji sikap pemuda tu.

Sumber: Penang Kini

+ Baca respon pembaca Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 1/31/2020

0 comments:

Loading...