Rakyat China Rasa Tidak Cukup Pakai Topeng Muka, Guna Plastik Untuk Lindungi Diri Dari Coronavirus

Posted on Saturday, February 01, 2020 | 2/01/2020



Sepertimana yang korang tahu penyakit Coronavirus telah merebak di beberapa buah negara dan pada hari Selasa yang lalu, World Health Organization (WHO) sudahpun melakukan mesyuarat tergempar yang akhirnya menisytiharkan darurat global.

Coronavirus ni adalah penyakit bahaya tau sebab dia boleh merebak ke orang lain juga dan sebab itulah kita kena memakai topeng muka untuk perlindungan diri tetapi bagi rakyat China lain pula jadinya.


Kalau korang nak tahu, diorang buat macam tu sebab dekat sana dah kekurangan topeng muka tau. Tu yang diorang menggunakan botol plastik mineral letak atas kepala sekali. Aduh! Tak apalah gais, kalau rasa tu adalah paling selamat daripada berjangkit dengan Coronavirus.



+ Baca respon pembaca Oh! Media





Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 2/01/2020

0 comments:

Loading...