(Video) Pembantu Rumah Kantoi Bawa Lari Barang Majikan, Siap Panggil Lori!

Posted on Wednesday, February 26, 2020 | 2/26/2020



Tadi Ohmedia baru je cerita tentang seorang anggota polis disimbah asid di depan rumahnya. Kali ini pula mengenai seorang pembantu rumah cuba untuk melarikan diri dengan barang-barang majikan yang dipenuhi dalam bagasi.



Siap pakat dengan kawan-kawan dia untuk bawa lori sekali gais! Nasib baiklah hajat pembantu rumah tu tidak kesampaian sebab terkantoi dengan majikannya. Ohmedia ingatkan satu bagasi jer, rupa-rupanya lebih dari lima bagasi.

Antara barang-barang majikan yang pembantu rumah ni ambil adalah beg tangan, pakaian, alat solekan dan lain-lain. Video yang berdurasi 1.02 minit di Twitter itu telah mengundang kemarahan netizen di ruangan komen.

Lepas ni kalau korang nak ambil pembantu rumah, berhati-hatilah. Kalau boleh pasang jer CCTV dekat dalam dan juga di luar rumah. Tweet yang dimuatnaik oleh @Nannaz17 ini telah mendapat 13.4k retweets dan 8k likes di Twitter.

OHMEDIA: SEMOGA PEMBANTU RUMAH INI DIKENAKAN TINDAKAN OLEH PIHAK BERKUASA SEBAGAI PENGAJARAN.

Sumber: Twitter

+ Baca respon pembaca tak suka mencuri di Facebook Oh! Media


Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 2/26/2020

0 comments:

Loading...