Kopi Ais Mampu Hilangkan Gastrik

Posted on Monday, April 20, 2020 | 4/20/2020Kajian mendapati kopi ais mampu untuk mengurangkan sakit gastrik. Oleh yang demikian, kopi ais sesuai diminum oleh pesakit yang sedang mengalami kembung perut atau gastrik. Walaupun ada segelintir orang merasakan kopi tidak baik untuk kesihatan, namun minuman ini ada sebenarnya tetap ada manfaat untuk tubuh badan kita.


Untuk pengetahuan korang, kopi ais mempunyai asid yang lebih rendah berbanding kopi panas. Pesakit gastrik juga akan rasa selesa ketika minum kerana ais akan kurangkan rasa pekat pada kopi tersebut. Pastikan semasa minum kopi perut korang tidak kosong kerana asid dalam perut akan keluar dengan lebih banyak.


Kesimpulannya, tiada masalah untuk korang minum kopi ais pada setiap kerana ia mampu kurangkan sakit gastrik. Pastikan pengambilan kopi ais tersebut satu atau dua jam selepas makan.

OHMEDIA : WALAUPUN KOPI MEMPUNYAI KEBAIKAN TERSENDIRI, KITA TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MINUM SECARA BERLEBIHAN KERANA BOLEH MEMBERI KESAN YANG TIDAK BAIK PADA BADAN

+ Baca respon pembaca kopi ais mampu hilangkan gastrik di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 4/20/2020

0 comments:

Loading...