(Video) Viral Pasangan Disatukan Dalam Majlis Pernikahan Secara Online

Posted on Saturday, April 18, 2020 | 4/18/2020


Hari ini tersebar gambar yang menunjukkan satu majlis akad nikah dilakukan oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) secara online dan ia melibatkan satu pasangan pengantin.

Pasangan itu adalah Muhammad Don Haadi Don Putra dan pasangannya Nahdatul Aishah Mohd Sharif, masing-masing berumur 29 tahun dan berjaya disempurnakan dengan hanya satu lafaz.

Bapa pengantin perempuan menjadi wali pernikahan dan ia disaksikan sendiri oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Senator Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri dan Pengarah JAWI.

Alhamdulillah, dengan garis panduan yang disediakan oleh Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan yang berpandukan prosedur operasi standard (SOP) Majlis Keselamatan Negara, Majlis Pernikahan Muhammad Don Haadi bin Don Putra dan Nahdatul Aishah binti Mohd. Shariff selamat dilangsungkan secara dalam talian (online). - Kata Dr Zul.


Berikut pula adalah kenyataan media berkenaan majlis akad nikah secara sidang video dari Hj Mohd Ajib Ismail untuk panduan buat pasangan di luar sana.

+ Baca respon pembaca yang tertarik dengan cara pernikahan ini dijalankan di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 4/18/2020

0 comments:

Loading...