Wani Kayrie Kesal Kongsi Video Tarian Tiktok Di Instagram, Teruk Dikecam Netizen!

Posted on Monday, April 20, 2020 | 4/20/2020



Nampaknya video Tiktok yang dikongsikan oleh penyanyi Wani Kayrie di Instagramnya, @wanikayrie telah menerima pelbagai respon negatif daripada netizen. Kalau korang belum tengok, boleh tonton dekat bawah ni okay!

Walaubagaimanapun, dia meluahkan rasa kesal menerusi Instagram Story (IG Story) miliknya baru-baru ini apabila beberapa pengguna cuba menjatuhkan hukum sewenang-wenangnya dan melemparkan kata-kata kesat atas tindakannya itu.

'SOCIAL MEDIA'.People tend to judge other people like they kow them PERSONALLY. I feel so sad for this kind human being. Please dear people. If you really have bad impressions or negative comment, please KEEP SILENT. Kalau tak tahan sangat nak maki, do DM them in a proper way. You never know how your 'WORDS' might hurt their feelings & mentality. JANGAN KERANA MULUT BADAN BINASA. The sin they commit today, might be YOUR SIN tomorrow. Don't judge people on what you see. Dosa kita dengan Tuhan tidak sama dengan dosa kita sesama manusia. Have that 'MIND YOUR OWN BUSINESS' habit in ourself. Just sharing my thoughts. #NoHate. Kerana ini merupakan Jumaat terakhir sebelum menjelangnya Ramadhan, saya memohon maaf atas segala salah silap buat yang mengenali saya secara dalam mahupun tidak. Moga kit semua sentiasa berada di bawah lindungan-Nya & memperoleh rahmat-Nya. Maafkanlah semua orang. Jaga MULUT, Jaga HATI. - sesama manusia.

Apa yang dikatakan oleh Wani Kayrie adalah betul gais! Kalau kita tak suka cara seseorang atau rasa kurang senang, korang boleh terus Direct Message (DM) ataupun block je akaun orang tu. Tidak perlu meninggalkan komen negatif dan kata-kata kesat kerana sia-sia jer korang dapat dosa tau.

Sumber: mStar

OHMEDIA: GUNAKANLAH MEDIA SOSIAL DENGAN CARA YANG BETUL!

Sumber: Instagram | mStar

+ Baca respon pembaca beri pendapat di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media
Blog, Updated at: 4/20/2020

0 comments:

Loading...