Tunggu Keputusan Lee Tuck, TFC Akan Tambah Pemain Import


TERENGGANU FC (TFC) bakal melengkapkan kuota lima pemain importnya dengan pengenalan seorang lagi pemain Januari ini dalam misi memperkuatkan pasukan itu menghadapi musim baharu 2019.

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT), Hishamuddin Abdul Karim bagaimana pun berkata, identiti pemain berasal dari Uzbekistan itu hanya akan didedahkan sebaik beliau tiba di Terengganu 4 Januari depan.

Katanya, pemain berkenaan mengisi kuota pemain berasal dari Korea Selatan, Do Dong Hyun yang tidak disambung kontraknya musim depan.

“Kita dah ikat perjanjian dengan pemain ini di mana beliau akan bergandingan dengan Lee Tuck di bahagian tengah.

“Identiti masih dirahsiakan sehingga kini kerana kita hormat permintaan beliau sebab masih terikat kontrak bersama kelab yang beliau sertai sebelum ini,” katanya ketika ditemui pemberita baru-baru ini.

Sebelum ini skuad Penyu mengekalkan tonggak import musim ini iaitu Lee Tuck, Kipre Tchetche, Igor Zonjic dan Thierry Chantha Bin.

Sementara itu, Hishamuddin berkata, satu lagi kuota pemain import bakal dikosongkan apabila Lee Tuck, pemain berasal dari England hampir pasti menjadi pemain tempatan pasukan itu.

Bagaimanapun katanya sebarang perkembangan lanjut mengenai kedudukan Lee Tuck itu bergantung kepada keputusan yang akan dibuat oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) dalam masa terdekat. - Bernama