Haqiem Tidak Mahu Peminat Leka Dengan Dirinya


Haqiem Rusli berniat untuk memulihkan semula pemikiran segelintir pihak yang mendakwa kerjaya anak seni ini membuatkan pengikut leka sehingga meninggalkan ibadat.

Haqiem memberikan pendapat beliau dan berkongsi dilaman sosialnya. Haqiem menjelaskan bahawa dia menjadi penyanyi adalah kerana untuk membantu keluarganya hasil dari rezeki menyanyi itu.

Hal ini berlaku apabila Haqiem membaca sebuah artikel berkenaan halal atau haram kerjaya sebagai seorang penyanyi sehingga dikatakan melalaikan segelintir pihak.

Pada Haqiem,dia hanya mahu membantu keluarganya dan membuatkan orang yang mendengar lagunya gembira.

Haqiem juga merasa bahawa dia hanya ingin menjalankan tanggungjawab untuk mengingatkan peminat agar tidak leka dan bukannya mahu menidakkan dakwaan pihak terbabit.

Oleh itu, dia terpanggil untuk menasihatkan para peminatnya agar tidak leka ketika mendengar lagu-lagunya atau berada di konsertnya sehingga meninggalkan solat.

Suka diingatkan bahawa Haqiem hanya ingin menjalankan tanggungjawab menasihati para peminat supaya tidak terlalu memuja dirinya.

Katanya iaitu dia tidak mahu disoal diakhirat nanti jika tidak melakukan apa-apa dan berharap dapat diamalkan oleh semua orang dan bukan peminatnya sahaja.

Oh! Media: Bagi kami. semua ini ikut pada niat dan diri kita sendiri. Allah tidak melarang hambanya untuk berhibur selagi hukum-hakam terjaga dan bijak mengatur masa untuk beribadat. So, apa pendapat korang pulak tentang perkara ini?
Sumber: Oh! Media