Samsung Galaxy S10 5G Cantas Markah Huawei P30 Pro


Korea Selatan akan menjadi negara pertama yang akan menerima kemasukan Samsung Galaxy S10 5G berikutan kebanyakan negara lain masih belum menyokong sepenuhnya telnologi Generasi Ke-5 ini.

Samsung yang akan melancarkan Samsung Galaxy S10, S10+ dan S10 5G hadir dengan pelbagai ciri yang menarik dan ia dapat dilihat dengan kejayaan model S10 5G yang dilengkapi dengan empat kamera belakang yang mampu memberikan tangkapan imeh yang terbaik.Model 5G ini juga telah menjadi telefon pintar dengan kamera terbaik mengalahkan Huawei P30 Pro. Menurut DxoMark, masing-masing berjaya menerima 112 markah dari aspek kamera belakang.

Namun bagi kamera hadapan pula, Samunsung Galaxy S10 5G memastikan markah terbaik miliknya apabila memperoleh 97 markah berbanding P30 Pro dengan hanya 89 markah.

Tapi sedia maklum, Huawei P30 Pro tetap menang dalam aspek zoom yang mampu menangkap imej pada jarak yang sangat jauh dan jelas. Bagi S10 5G pula, kameranya menang dalam aspek gambar yang lebih dinamik dan cerah pada jarak yang dekat.

Oh! Media: Untuk kami, kami pastinya akan menantikan kehadiran Samsung Galaxy Note 10 yang pastinya akan hadir dalam model yang serba lengkap dan dipertingkat.


+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media