Sultan Johor Ingatkan Agar Orang Luar Tidak Campuri Urusan Tadbir Johor


Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar bertitah negeri Johor tidak memerlukan orang lain mencampuri urusan pentadbiran negeri Johor kerana ia mempunyai adat dan cara pemerintahan tersendiri.

"Kedaulatan Johor, kesucian agama Islam dan keistimewaan orang Melayu hendaklah sentiasa dipelihara daripada diganggu-gugat oleh pihak luar yang berselindung disebalik perjuangan hak asasi manusia," titah Sultan Ibrahim.

Titah Sultan Ibrahim, pihak terbabit tidak perlu membuang masa dengan bercakap mengenai perkara yang tidak berfaedah dengan menabur fitnah dan mereka-reka cerita hanya untuk menarik perhatian atau mengelirukan rakyat.

Sebaliknya, titah baginda, mereka seharusnya menumpukan perhatian untuk membantu kehidupan “rakyat yang susah” dan meningkatkan kemajuan ekonomi negara.

"Saya harap beliau akan dapat memikul tanggungjawab dengan jujur, ikhlas dan amanah, serta mengutamakan kepentingan negeri berbanding kepentingan diri atau politik, demi kesejahteraan hidup rakyat dan kemakmuran ekonomi Johor," titah baginda.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media