Janda anak 3 mengakui buang bayinya di tepi jalan


Mayat bayi berulat ditemui dalam plastik hitam dipercayai dibuang sejak empat hari lalu di tepi jalan berdekatan dengan terowong Kampung Dato Syed Nahar, Langkawi. 

Mayat bayi itu ditemui oleh seorang wanita pada jam 9.05 pagi yang menurutnya telah dibuang di situ sejak empat hari lalu. 

Menurut saksi, dia pada mulanya tidak menghiraukan sampah itu tetapi apabila dia terhidu bau busuk, lalu mengambil keputusan untuk memeriksa kandungan plastik hitam itu dan mendapati mayat bayi berada di dalamnya. 

Saksi kemudian menghubungi polis dan mayat kemudian dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar untuk dibedah siasat. 

Susulan penemuan mayat itu, polis telah menahan seorang janda anak tiga yang bekerja sebagai pengawal keselamatan di sebuah sekolah. 

Suspek ditahan pada jam 9:30 malam dan mengaku membuang bayi itu yang merupakan hasil hubungan terlarangnya bersama teman lelaki yang dikenali melalui aplikasi Bee Talk. 

Ketua Polis Daerah Langkawi, Superintendan Mohd Iqbal Ibrahim berkata, "Suspek mengalami tumpah darah pada empat hari lalu sebelum melahirkan bayi itu ketika kandungannya baru berusia tujuh bulan di tempat kerjanya. 

"Dia kemudian memasukkan bayi itu ke dalam beg plastik dan membuangnya di longgokan sampah," katanya. 

Suspek berusia 36 tahun itu direman untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan. 

Sumber: Harian Metro


Sumber : thereporter.my