--> Skip to main content

8 Perkara Penting Sebelum Tandatangani Kontrak Pasukan E-SukanKomuniti E-Sukan dalam negara membangun dengan rancak pada masa kini. Ketika ini banyak pasukan dan organisasi e-sukan mula ditubuhkan dan mengatur strategi masing-masing untuk terus kekal relevan dalam industri ini.

Ianya dilihat sebagai platform yang baik bagi mana-mana pemain E-Sukan untuk sertai kejohanan kompetitif dan mendapat pengurusan yang lebih daripada pasukan atau organisasi E-Sukan.

Memang tidak menafikan menyertai sesebuah pasukan memanglah satu perkara yang menerujakan namun tidak bermaksud untuk anda boleh mengambil mudah mengenai kontrak bersama pasukan pilihan.

Berikut adalah 5 perkara ringkas yang korang perlu tahu sebelum menandatangani kontrak dengan organisasi, pasukan E-Sukan :
1. Fahami apa kontrak tersebut
2. Ketahui siapakah pihak yang terlibat dalam kontrak tersebut
3. Fahami apakah terma-terma dan syarat-syarat kontrak
4. Ketahui apakah situasi yang membolehkan kontrak itu terbatal
5. Ketahui apakah impak dari segi undang-undang jika terlanggar terma-terma dan syarat-syarat kontrak
6. Korang boleh mengambil masa untuk membaca kontrak sebelum menandatangani kontrak tersebut
7. Korang boleh tidak setuju dengan terma-terma dan syarat-syarat kontrak
8. Pastikan korang betul-betul fahami kontrak sebelum tandatangan

Sumber: WTM

+ Baca respon pembaca di Oh! Media

Oh! MakanSumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 10 July 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...