--> Skip to main content

Nyata Zakir Cetus Ketegangan Kaum, Kata Tun Mahathir

Sumber dari The Star

Berhubung dengan Dr Zakir Naik, Tun Mahathir telah menjelaskan bahawa pendakwah bebas telah mencetuskan ketegangan kaum di Malaysia. Sehubungan dengan itu, kerajaan akan mengambil tindakan undang-undang yang sewajarnya.

Kita amat berhati-hati apabila bercakap mengenai perkara sensitif berkenaan kaum lain di negara ini. Saya sendiri tak pernah cakap begitu. Saya tak pernah minta Cina untuk pulang tetapi beliau datang Malaysia dan cakap begitu. Ini politik, amat jelas beliau mahu terlibat dalam politik kaum di Malaysia,

Tun Mahathir juga mahu mengingatkan agar pendakwah bebas berkenaan agar tidak menyentuh isu politik dan kaum. Beliau menambah, beliau tidak tahu siapa yang memberikan status PR pada pendakwah berkenaan, walaubagaimanapun sebgai pemegang status PR, semestinya beliau tiada hak dalam politik.

Sumber : Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.Oh! Travel


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 19 August 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...