--> Skip to main content

Suami ceraikan isterinya dengan talak 3 kerana gula-gula getah


Tidak masuk akal! Seorang lelaki sanggup menceraikan isterinya dengan talak tiga di kawasan pekarangan sebuah mahkamah sivil di India kerana wanita itu enggan menerima gula-gula getah yang diberikannya. 

Dalam kejadian yang berlaku pada Isnin lalu, Simmi, 30, bersama dengan suaminya, Syed Rashid yang mendirikan rumah tangga sejak 2004, hadir ke Mahkamah Sivil Lucknow untuk perbicaraan kes wang hantaran yang difailkan ke atas mertuanya. 

Ketika si isteri sedang bercakap dengan peguam belanya, si suami memberikan gula-gula getah tersebut tetapi ditolak oleh Simmi. 

Berang dengan tindakan Simmi, Syed terus menceraikan isterinya dengan talak tiga di hadapan peguam berkeaan.

Susulan itu, sebuah kes telah difailkan ke atas Rashid di bawah pelbagai Akta Wanita Islam (Perlindungan Hak Perkahwinan) 2019 dan satu siasatan turut dilancarkan. 

Sumber: Gulf News


Sumber : thereporter.my
Tarikh Artikel: 23 August 2019
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...