Masa Depannya Akan Kelam Kata Doktor, Namun Gadis Sindrom Down Ini Buktikan Jangkaan Itu Salah!

Sumber gamabr dari International Bussines Times
Secara am, masyarakat memandang bahawa penghidap sindrom down tidak mampu berbuat apa-apa, hanya bergantung pada orang lain untuk hidup. Bgai Ohmedia, perspektif ini harus diubah. Mereka seharusnya diberi peluang untuk menikmati kehidupan normal seperti orang biasa. 

Ada satu kisah yang ingain Ohmedia kongsikan mengenai seorang gadis penghidap sindrom down yang membuktikan bahawa kata-kata doktor terhadapnya dulu adalah salah.

Gadis ini berusia 22 tahun bernama Madeline Stuart telah menjadi salah seorang model terkenal. Beliau telah banyak terbabit dengan pentas peragaan antarabangsa dengan usia yang masih muda. lebih menarik, Madeline diletakkan di carta pertama di Forbes dalam kategori kepelbagaian industri fesyen.


Sumber gambar dari Celia Foundation
Meskipun awalnya mempunyai halangan, terutamanya dari segi fizikal, berat badan dan kesihatan, namun itu tidak menjadi halangan untuk beliau menempa nama dipersada antarabangsa. Kesannya, beliau menjadi inspirasi kepada penghidap sindrom down yang untuk menceburi pelbagai bidang berdasarkan kebolehan mereka.

Sumber: Vogue

+Baca respon pembaca Oh! Media.Oh YoutubeSumber: Oh! Media