Netizen Rasa Sebak Bila Tengok Keadaan Pakcik Mualaf Yang Dibuang Keluarga


Rasa-rasanya bukan netizen je yang rasa sebak apabila melihat keadaan pakcik cina mualaf ni, Ohmedia pun rasa tau! Baru-baru ini, seorang pengguna di Facebook bernama Helmi Faizal Mohamed Adam memuatnaik gambar seorang pakcik cina mualaf yang terbaring di atas lantai kedai dobi.

Kasihan uncle ini..Cuma mahu dikenali sebagai Chow seorang Cina Mualaf yang dibuang keluarga serta disisih oleh komuniti..Terpaksa menumpang tidur di atas lantai kedai dobi cuma beralaskan selipar di kepala..Menunggu jam 6 pagi tatkala bas percuma tiba untuk ke klinik kesihatan kerajaan bagi mendapat rawatan penyakitnya iaitu diabetes/kencing manis..Oh ya jari kelinking kaki sebelah kanan sudah dipotong dan memerlukan penjagaan sebaik mungkin.. Jika sesiapa mengenali atau terjumpa dengan beliau bantulah seadanya..Tidak pernah meminta bahkan pertolongan saya di tolak sebaiknya kerana tidak mahu meyusahkan sesiapa..Semoga Allah permudahkan segala urusan buat beliau..Aminn..


Hm Ohmedia harap korang kalau jumpa pakcik ni di DobiQueen Taman Bidara area Selayang, korang bantulah dia ya? Kesian pakcik ni sebab dia dah lah kena buang dengan keluarga sendiri dan ada penyakit kencing manis. Semoga Allah melindunginya dan mempermudahkan segala urusan pakcik ni. InsyaAllah amin.

+ Baca respon pembaca Oh! MediaOh YoutubeSumber: Oh! Media