Isu Gambar Kahwin Emma Maembong Tular Gara-Gara Adiknya, Chacha Maembong Dicium Suami


Sebelum itu Ohmedia nak ucapkan tahniah kepada Emma Maembong yang baru sahaja sah bergelar seorang isteri kepada seorang juruterbang pada hari Khamis yang lalu. Majlis ini telah berlangsung secara tertutup di sebuah premis acara di Bukit Damansara. Majlis yang telah berlangsung hanya dihadiri oleh ahli keluarga dan sahabat yang terdekat sahaja. Pasangan itu dikatakan bakal mengadakan majlis resepsi pada Mac depan.


Perkahwinan mereka ini turut mendapat tumpuan dari media apabila gambar perkahwinannya dimuat naik di laman sosial. Apa yang tak bestnya, gambar kahwin Emma Maembong ini telah tular gara-gara adiknya, Chacha Membong dicium oleh suami Emma Maembong di atas pelamin. Isu ini telah menjadi perbualan hangat netizen kerana beranggapan perkara itu tidak sepatutnya terjadi dan dilihat agak kurang manis. Mungkin perkara itu di anggap bukan satu kesalahan memandangkan mereka sudah bergelar ahli keluarga, namun batas pergaulan haruslah dijaga kerana mereka berdua bukan mahram.


Perkara ini telah mendatangkan fitnah dan menjadi punca sesetengah netizen mengeluarkan komen yang berbaur sindirian. Rata-ratanya gambar itu mendapat komen yang negatif kerana perkara itu disifatkan keterlaluan kerana boleh mencemarkan imej Islam.

OHMEDIA: OHMEDIA HARAP PERKARA INI TIDAK AKAN BERULANG LAGI. WALAUPUN MEREKA DIKATAKAN AKRAB, NAMUN BATAS PERGAULAN HARUS DIJAGA KERANA IANYA BERSABIT DENGAN HUKUM ISLAM.

Sumber: Twitter

+ Baca respon pembaca isu gambar kahwin Emma Maembong di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media