--> Skip to main content

Terkini! Tun Mahathir Serahkan Surat Perletakan Jawatan Perdana Menteri Kepada Agong


Terkini! Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad secara mengejut dilaporkan telah menyerahkan surat peletakan jawatannya sebagai Perdana Menteri Malaysia kepada Yang di-Pertuan Agong (YDPA) sebentar tadi. Perkara ini dilakukan apabila Presiden PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim diaktakan telah pergi berjumpa Tun Mahathir di kediamannya.

Keputusan ini mungkin berpunca dari pergolakan politik yang berlaku dalam Pakatan Harapan sejak Jumaat lalu semasa mesyuarat Majlis Presiden. Sebelum ini juga sudah banyak berita yang membincangkan tentang peletakan jawatan Perdana Menteri dan ramai menjangkakan Anwar Ibrahim akan naik menggalas jawatan tertinggi negara itu.


Bagaimanapun kita masih menantikan kenyataan rasmi dari Jabatan Perdana Menteri yang akan dikeluarkan dalam masa terdekat.

Kita juga masih menantikan penjelasan tentang apa yang terjadi pada hari Ahad semalam di mana ada perjumpaan di antara pemimpin parti yang dikatakan akan mewujudkan parti gabungan Perikatan Nasional.

Sumber: Sinar Harian

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 24 February 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...