--> Skip to main content

TM Untung Bersih RM633 Juta, Meningkat 313 Peratus Bagi Tahun 2019


Wah! Memang dari awal lagi kita dah dapat jangka yang keuntungan Telekom Malaysia pasti akan naik. Mana tidaknya, sejak beberapa tahun ini, TM yang merupakan syarikat telekomunikasi terbesar Malaysia telah banyak melakukan peluasan talian internet mereka di Malaysia sejak 2019.

Jadi, jika dilihat dari keuntungan bersih yang diumumkan TM sebelum ini telah menunjukkan peningkatan sebanyak 313% berbanding tahun 2018 dengan jumlah RM632.67 juta.

Bagaimanapun, ada penurunan pula buat Unifi kerana TM telah melakukan pelarasan harga baharu bagi Streamyx pada September lalu dan ini membolehkan pelanggan lebih berpuas hati dengan perkhidmatan yang disediakan mereka.

Apa pula selepas ini? Lepas ni mestilah TM lebih rancak dengan projek rangkaian 5G pula dan diharapkan TM dapat melakukan banyak lagi perubahan dari segi perkhidmatan dan harga yang ditawarkan.

+ Baca respon pembaca yang gunakan TM di Facebook Oh! Media.

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 22 February 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...