--> Skip to main content

COVID-19: PKP Diperketatkan, Arahan Penggiliran Keluar Kenderaan DilaksanaKUALA TERENGGANU, 31 Mac - Pihak Polis di Terengganu akan memperketatkan Perintah kawalan Pergerakan(PKP) bermula esok 1 April 2020  bagi tujuan mengawal pergerakan orang ramai yang keluar tanpa sebab dan alasan kukuh.

Ketua Polis Negeri, Dato' Roslee Chik berkata ia juga akan dilaksanakan  bagi mengelakkan ramai berkumpul di Pasar atau Pasaraya sepanjang arahan PKP ini.

Katanya lagi, perintah ini akan dimulakan di Negeri Terengganu sebagai perintis.

"PDRM akan melaksanakan arahan penggiliran keluar kenderaan mengikut nombor genap dan ganjil iaitu nombor plat terakhir.

"Setiap hari secara bergilir contohnya untuk 1 April hanya kenderaan nombor ganjil sahaja dibenarkan keluar dan berada diatas jalan. Manakala nombor genap hanya keluar pada 2 April," ujarnya dalam satu kenyataan di laman sosial facebook Polis Terengganu pada hari ini.

Tambahnya lagi, pengecualian hanya diberikan kepada kenderaan esential dan pekerja yang membawa surat pengesahan majikan bagi perjalanan yang dibenarkan.

Justeru itu, bagi Fasa dua PKP di negeri itu juga setiap kenderaan hanya dibenarkan dinaiki seorang pengguna.Sumber: teganukita.net
Tarikh Artikel: 31 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...