--> Skip to main content

Elaun Guru KAFA Dan Takmir Diteruskan, Kata Menteri Hal Ehwal Agama


Perintah Kawalan Pergerakan menyebabkan beberapa premis seperti sekolah intergrasi agama terpaksa ditutup bagi mengurangkan risiko menularnya wabak COVID-19 yang semakin membimbangkan. Setakat semalam, jumlah kes terbaru telah mencatatkan 1000 dimana terdapat penambahan 1 kes kematian, menjadikan jumlah korban kepada wabak ini kepada tiga orang.

Bagi mengurangkan beban guru kelas KAFA dan takmir, kerajaan melalui Menteri Hal Ehwal Agama, Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri mengumumkan akan membayar penuh elaun bulanan  kepada guru-guru berkenaan sepanjang tempoh pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan. Tambah beliau, ini adalah sebahagian dari usaha kerajaan bagi membantu golongan yang memerlukan menerusi inisiatif  Musaadah COVID-19.

Sumber gambar dari blog Carca Marba
Datuk Seri Dr  Zulkifli Mohamad Al-Bakri turut mengajak semua pihak termasuk bank, syarikat pengendali takaful atau orang perseorangan untul tampil menghulurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan seperti yang dipetik dari Berita Harian.

OHMEDIA: DIHARAPKAN SYARIKAT-SYARIKAT BESAR TAMPIIL MEMBUAT MEMBUAT TANGGUNGJAWAB KORPORAT MEMBANTU MEREKA YANG TERJEJA DENGAN PENULARAN WABAK INI.

Sumber: Berita Harian

+ Baca respon pembaca elaun guru KAFA dan Takmir diteruskan di Facebook Oh! MediaSumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 21 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...