--> Skip to main content

Itali Sunyi Sepi! Umum Perintah Berkurung & Jadi Negara Luar China Paling Terjejas!


Kita masih tidak boleh lepas dari isu wabak COVID-19 yang kini semakin merebak ke seluruh dunia. Walaupun China sudah mula mununjukkan penurunan kes, namun di negara-negara eropah dan dunia menunjukkan peningkatan yang mendadak.

Terbaru, Perdana Menteri Itali terpaksa mengumumkan perintah berkurung di negara tersebut apabila mereka merekodkan lebih 9,100 kes setakat Isnin dan 463 kematian akibat koronavirus.

Setakat ini, sebanyak sebanyak 15 wilayah di Itali telah dikuarintin dan wilayah Conte turut telah meluaskan kawasan kuarantin yang mempunyai lebih 60 juta penduduk, memetik lapooran BBC.


Itali turut menutup semua sekolah, muzium, teater, dan kolam renang. Sebarang majlis perkahwinan, pengebumian, acara awam dan tempat pelancongan turut diarahkan untuk ditutup.Sumber: KKMPutrajaya

+ Baca respon pembaca yang ikuti perkembangan wabak di Facebook Oh! Media.

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 10 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...