--> Skip to main content

Kerajaan Setuju Tangguh Bayaran PTPTN Selama 6 Bulan - PM


Sebelum ini pihak kerajaan Malaysia sudah bersetuju untuk menangguhkan bayaran balik peminjam PTPTN selama 3 bulan berikutan wabak COVID-19 yang sedang melanda negara. Bagaimanapun, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah menambah 3 bulan lagi, menjadikan jumlah keseluruhan 6 bulan dan melibatkan 1.5 juta peminjam seluruh negara.

Kerajaan telah bersetuju memberi lanjutan masa dari 3 bulan kepada 6 bulan bagi penangguhan bayaran balik PTPTN yang melibatkan jumlah kutipan RM750 juta. Penangguhan berkuatkuasa serta merta pada hari ini hingga 30 September 2020 dijangka memberi manfaat kepada hampir 1.5 juta peminjam PTPTN. - Katanya dalam sidang media petang tadi.

Jadi gunakanlah peluang dan duit ini sebaiknya untuk membantu keluarga dalam melengkapkan keperluan harian keluarga. Jangan berjoli dan beli phone baru pula ya. Bukan boleh percaya orang Malaysia ni. Huhu.


+ Baca respon pembaca yang dapat pengecualian bayaran PTPTN selama 6 bulan di Facebook Oh! Media.

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 23 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...