--> Skip to main content

Mekah Dibersihkan. Sekawan Burung Merpati Kelilingi Kaabah Tarik perhatian!


Semua sedia maklum dengan penyebaran wabak COVID-19 yang semakin menekan seluruh dunia. Virus yang bermula di sebuah wilayah China ini sekarang sudah mula mengganas di banyak negara dan termasuklah kota Mekah.

Mekah yang dikenali dengan bandar yang tidak pernah tidur dari kunjungan orang Islam untuk beribadah dan menunaikan Umrah serta Haji itu turut terkesan apabila terpaksa ditutup untuk menjalankan proses pembersihan sanitasi secara menyeluruh.

Banyak juga gambar telah dikongsikan yang menunjukkan suasa Mekah yang lengang tanpa manusia. Bagaimanapun, ada satu perkongsian video yang mula tersebar menunjukkan kawanan burung merpati putih datang dan menghiasi langit Mekah.

Apa yang menarik perhatian lagi, burung merpati ini mengelilingi Kaabah seperti melakukan tawaf dan ia sempat diraka beberapa individu yang berada di sana.


Sumber: Haramain Sharifain

+ Baca respon pembaca yang kagum melihat situasi ini di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 13 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...