--> Skip to main content

Pelawak Lagenda Jepun Ken Shimura Meninggal Dunia Sebab COVID-19


Ohmedia percaya, korang pasti pernah tengok pelawak ini yang cukup popular di Jepun dan videonya selalu dikongsikan di Facebook. Pelawak lagenda Jepun, Ken Shimura ini bagaimanapun telah dilaporkan meninggal dunia akibar COVID-19 dan ini menjadikan dia sebagai selebriti pertama di Jepun yang tewas menentang wabak ini.

Ken Shimura yang berumur 70 tahun itu telah dirawat di Hospital Tokyo dan meninggal dunia pada Ahad lalu lapor agensinya, Izawa Office.


Ken Shimura sebelum ini sudah mengalami masalah paru-paru dan dijangkiti pula COVID-19 selepas mengalami demam serta sukar bernafas dan dimasukkan ke wad untuk jalani rawatan pada 20 Mac.

Berita ini pastinya membuatkan rakyat Jepun sedih apabila beliau banyak menghiburkan penonton dengan lawak bersahajanya.

Jepun kini telah merekodkan sebanyak 1,866 kes dan lebih 50 kematian setakat ini.


Sumber: CNN

+ Baca respon pembaca yang simpati dengan pemergian pelawak Jepun di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 31 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...