--> Skip to main content

Ribuan Penduduk Serbu Kedai Ganja Selepas Dibenarkan Beroperasi Sehari


Penjualan ganja di Belanda dibuka semula? Ia, ini apa yang berlaku apabila kerajaan Belanda menarik semula keputusan untuk menyekat dan menutup semua kedai ganja di sana. Pusingan U ini terpaksa dilakukan selepas mendapat desakan dari rakyat Belanda yang tidak sempat mendapatkan stok bekalan ganja.

Oleh itu, semua kedai menjual ganja telah dibuka untuk tempoh satu hari yang kini sedang dalam perintah 'lockdown'. Sebelum ini juga telah tersebar di media sosial yang menyaksikan orang ramai menyerbu kedai ganja selepas diarahkan tutup sehingga 6 April.


Walaupun kedai ganja dibuka semula, pelanggan tetap tidak boleh menghisap ganja di dalam premis dan hanya boleh melakukan pembelian 'takeaway'.

Sumber: Daily Mail

+ Baca respon pembaca pembukaan kedai ganja di Facebook Oh! Media.


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 18 March 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...