--> Skip to main content

Cara Untuk Hilangkan Bau Dalam Microwave


Boleh dikatakan setiap keluarga mempunyai microwave di rumah. Fungsi utamanya untuk memanaskan makanan. Namun jika microwave tersebut berbau pasti ianya akan menggangu emosi kita.


Oleh yang demikian, antara cara untuk kita menghilangkan bau di microwave tersebut adalah menghiris lemon dan masukkan ke dalam mangkuk yang berisi air. Selepas itu, panaskan mangkuk tersebut di dalam microwave  selama 3 minit dan lap microwave menggunakan tisu. 


Selain itu, kayu manis dan esen vanilla jugak boleh digunakan dengan cara yang sama. Masukkan kayu manis atau esen vanilla ke dalam mangkuk yang berisi air. Panaskan dalam microwave selama 3 minit dan biarkan selama 15 minit sebelum korang lap microwave menggunakan tisu. 

OHMEDIA : SEMOGA TIPS INI MAMPU SELESAIKAN MASALAH KORANG UNTUK HILANGKAN BAU DI MICROWAVE 

+ Baca respon pembaca cara untuk hilangkan bau dalam microwave di Facebook Oh! Media 


Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 03 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...