--> Skip to main content

Instagram Membolehkan Penghantaran DM Menerusi Web


Pengguna aplikasi Intagram hanya boleh menghantar DM melalui telefon pintar masing-masing saja sebelum ini dan baru-baru ini, Instagram telah memperkenalkan ciri terbarunya. Menerusi web, pengguna sudah boleh menghantar DM kepada pengikut-pengikut lain di Instagram.

Ciri terbaru dari Instagram ini sekaligus memudahkan pengguna mereka untuk menghantar DM kepada rakan-rakan serta menaip dengan lebih pantas menggunakan keyboard pada komputer tanpa mengharapkan telefon pintar semata untuk lakukannya.

Jadi, sesiapa yang kerap menggunakan komputer atau laptop berbanding telefon pintar tu dah boleh layan Instagram dan DM rakan-rakan korang menerusi web tanpa rasa gelisah. Oh ya, kita juga boleh double-tap untuk suka sesuatu mesej, kongsikan gambar melalui komputer dan melihat berapa banyak mesej yang belum dibaca. Pengguna juga boleh dapatkan notifikasi kesuluruhan Instagram di browser.

Sumber : theverge

+ Baca respon pembaca pengguna Instagram di Facebook Oh! Media.

Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 11 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...