--> Skip to main content

Lebih 100 Keluarga Terima Lauk Berbuka Puasa Setiap Hari
Oleh: Nizam at-Takiri

KUALA NERUS, 26 April – Saat orang ramai menikmati juadah yang lazat ketika berbuka, tetapi masih ada insan yang tidak bernasib baik yang berbeza keadaan dan memerlukan sumbangan serta perhatian dari pihak tertentu.

Ahli Parlimen Kuala Nerus, merangkap Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi, Dato’ Dr Mohd Khairuddin Aman Razali menzahirkan rasa belas ehsan beliau kepada golongan tersebut.

Katanya, Pusat Khidmat akan mengagihkan sumbangan yang berbentuk lauk-pauk kepada lebih 100 keluarga setiap hari di seluruh kawasan.

“Pada Ramadan pertama, agihan adalah kepada 105 keluarga kurang berkemampuan dari tiga kampung iaitu Kampung Kubang Jela, Banggol Tuan Muda dan Paya Datu.

“Sumbangan lauk-pauk tersebut diagihkan melalui Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) masing-masing mengikut kampung," ujarnya.Dr Khairuddin  berkata demikian di dalam satu kenyataan di media sosial milik beliau, semalam.

Tambahnya, beliau berharap sumbangan seperti ini dapat menambah kenikmatan Ramadan dan memberi kegembiraan buat keluarga penerima.

Sumber: teganukita.net
Tarikh Artikel: 26 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...