--> Skip to main content

Malaysia Sedang Memasuki Fasa Pemulihan Wabak, Kata KP Kesihatan


Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) melalui Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah. Beliau berkata demikian selepas mendapati pertambahan jangkitan baharu di Malaysia yang direkodkan kekal dua digit sejak minggu lepas lagi.

Namun, bagi terus mengawal jangkitan ini, pihaknya telah mengumumkan empat pelan tindakan membabitkan kerajaan dan orang ramai. Empat pelan berkenaan adalah, kawalan sempadan dan pergerakan yang dipertanggungjawabkan kebawah kerajaan, untuk orang pula, mereka perlu menjaga penjarakan sosial dan amal kebersihan diri.

Hari ini sebanyak 40 kes baru dicatatkan dan 1 kematian direkodkan menjadikan jumlah masing-masing kepada 5,840 kes positif COVID-19 dan 99 kematian. Manakala 95 orang telah discaj, menjadikan angka sembuh meningkat kepada 3,957 orang, dan baki seramai 1,746 orang masih dirawat.OHMEDIA: MESKIPUN NANTI PKP BERAKHIR, ADALAH PENTING KITA RAKYAT MALAYSIA TERUS MENGAMALKAN LANGKAH PENCEGAHAN AGAR TIDAK WUJUD KLUSTER YANG BARU PADA MASA AKAN DATANG.

Sumber: Berita Harian

+ Baca respon pembaca Malaysia sedang memasuki fasa pemulihan wabak di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 27 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...