--> Skip to main content

Netizen Rasakan Sofyank Lebih Sesuai Berbanding Influncer Pilihan Menteri


Adoi apa cerita ni? Marah betul netizen nampaknya bila ada salah satu kementerian sebelum ini telah memilih aplikasi TikTok sebagai cara untuk menghilangkan kebosanan rakyat dengan melakukan contest.


Selain itu, tak ketinggalan juga yang menyokong usaha ini, tetapi netizen tetap tidak berpuas hati dengan pemilihan influencer media sosial untuk mempromosikan program TikTok ini.

Disebabkan itulah netizen menaikkan nama seorang anak muda yang cukup terkenal dengan semangat dan minatnya iaitu Sofyank atau Sofyan Abdulah dan melihat dia lebih sesuai untuk menjadi influencer.


Sofyank yang sebelum ini kian menarik selepas berjaya berjumpa idolanya Zachking telah mempunyai lebih 500,000 pengikut dan sehingga kini masih tetap menyediakan content-content menarik. Cubalah tengok cara Sofyank terangkan video khidmat masyarakat mengenai COVID-19 ni. Menarik weh!


Jadi apa pandangan korang? Sesuai atau tidak?

Sumber: Sofyank

+ Baca respon pembaca tentang pemilihan influencer sesuai di Facebook Oh! Media.Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 09 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...