--> Skip to main content

Pasangan Suami Isteri Sepakat Namakan Anak 'Sanitiser'


Dibalik pandemik yang melanda, berlaku kisah pelik dan lucu yang berlaku diseluruh dunia. Antara kisah mearik yang ingin Ohmedia kongsikan adalah kesepakatan pasangan suami isteri menamakan anak mereka dengan nama 'Sanitser' .

Menurut info, kejadian ini dilaporkan berlaku di India. Pasangan berkenaan menamakan bayi mereka sebagai Sanitiser kerana mudah diingati berikutan dari pandemik COVID-19 yang melanda serta sudah jadi keperluan untuk mempunyai cecair pembasmi kuman berkenaan.

Menyedari keperluannya sekarang ini, pasangan suami ister berkenaan pun sepakat menamakan anak mereka sebagai Sanitiser. Sebelum ini di juga mempunyai nama bayi yang bertemakan COVID-19, contohnya Lockdown dan Covid.

Sumber gambar dari iorbitnews

OHMEDIA: HARAP KAT MALAYSIA TAK ADALAH YANG BUAT YA, BUKAN APA, SEELOK-ELOK NAMA ADALAH NAMA YANG MEMPUNYAI MAKSUD YANG BAIK, TAK BOLEH BRAIN KALAU ADA YANG BUAT, NUR CORONA ATAU AHMAD LOCKDOWN, HAHAHA!

Sumber: Harian Metro

+ Baca respon pembaca pasangan suami isteri sepakat namakan anak sanitiser di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 16 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...