--> Skip to main content

PPAP 2020 Versi COVID-19 Kembali Hiburkan Seluruh Dunia!


Masih ingat dengan Pen Pineapple Apple Pen? Nampaknya penyanyi Jepun Pikotaro ni kembali menghiburkan semua penduduk Jepun selepas 3 tahun gais! Kali ini Pikotaro kembali dengan versi PPAP versi 2020 dan menarik perhatian netizen.

Agak berbeza dari lagu 3 tahun yang lalu, masih menggunakan irama muzik yang sama, lagu kali ini bertajuk Pray-for-People-and-Peace yang dilihat bertujuan untuk mengajak orang ramai mengamalkan kebersihan dengan mencuci tangan berikutan wabak COVID-19.

Untuk pengetahuan korang, kerajaan Jepun telah mengambil keputusan untuk menjalankan perintah berkurun pada April dan video yang dikeluarkan pada 5 April ini ternyata menghiburkan mereka.

Setakat ini, video PPAP 2020 sudah mendapat lebih 5 juta tontonan dan ayat terakhir 'We Will Win' ternyata menyentuh hati ramai orang di seluruh dunia yang mengharapkan agar wabak ini segera tamat.

+ Baca respon pembaca yang tonton PPAP 2020 di Facebook Oh! Media.Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 10 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...