--> Skip to main content

Senaman Mudah Yang Mempunyai Banyak KebaikanNampak mudah dan tiada masalah untuk dilakukan pada setiap hari. Ini merupakan satu senaman dengan mengangkat kaki ke atas dan diletakkan pada dinding. Untuk pengetahuan korang, senaman ini perlu dilakukan selama 5 minit untuk mendapat kebaikan dalam tubuh badan. Antaranya, badan korang akan menjadi tenang dan tidak stress. Hal ini disebabkan oksigen bergerak dengan lancar ke seluruh tubuh badan especially pada jantung dan otak.


Selain itu, senaman ini akan mengurangkan rasa sakit pada kaki dan belakang badan. Jika kaki korang rasa bengkak dan kejang amalkan senaman ini memulihkan rasa tersebut. Bagi yang rasa sakit pada belakang badan, senaman ini juga mampu melepaskan tekanan di belakang badan serta membuatkan kita rasa tenang.


Kebaikan seterusnya yang ada pada senaman ini akan membuatkan tidur korang lebih berkualiti. Oleh yang demikian, senaman ini sangat sesuai untuk sesiapa yang mengalami insomia kerana ia akan menjadikan tidur kita menjadi lebih nyenyak. Dalam masa sama peredaran darah di kaki juga akan menjadi lebih ringan.

OHMEDIA : HANYA MELAKUKAN SENAMAN MUDAH INI SELAMA 5 MINIT DAPAT BAGI BANYAK MANFAAT UNTUK TUBUH BADAN

+Baca respon pembaca senaman mudah yang mempunyai banyak kebaikan di Facebook Oh! Media
Sumber: Oh! Media
Tarikh Artikel: 29 April 2020
Comment Policy: Kami Terengganu 11 tidak bertanggungjawab terhadap komentar/pandangan yang diutarakan melalui laman sosial/weblog ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
Buka Komen
Tutup Komen
Loading...