Shah Rukh Khan Jadikan Pejabat Sebagai Tempat Kuarantin Pesakit Covid-19


Siapa jer tak kenal pelakon popular Bollywood, Shah Rukh Khan yang selalu menghiburkan korang semasa kecil kan? Kalau korang nak tahu, pemerintah di Kota Mumbai berterima kasih kepada Shah Rukh Khan dan isterinya kerana sanggup menjadikan pejabatnya sebagai tempat kuarantin untuk pesakit-pesakit Covid-19 tau!


Apa yang paling menarik adalah mereka tidak mengenakan sebarang caj ataupun bayaran untuk individu yang perlu dikuarantin di pejabat empat tingkat miliknya itu. Bukan tu jer, dia juga memberikan bantuan kepada masyarakat di beberapa negeri di India.

We thank @iamsrk and @gaurikhan for offering their 4-storey personal office space to help expand our Quarantine capacity equipped with essentials for quarantined children, women & elderly. Indeed a thoughtful & timely gesture!

Tindakannya itu telah mengejutkan banyak pihak kerana sebelum ini dia dikecam dan dikutuk oleh netizen disebabkan tidak membantu masyarakat di sana dan akhirnya, netizen sudah mula memberikan kata-kata pujian kepada pasangan ini. Wah, terima kasih Shah Rukh Khan dan Gauri! Semoga selebriti lain juga dapat mencontohi seperti mereka.

OHMEDIA: TERBAIKLAH SHAHRUKH KHAN!

Sumber: Astro Gempak | Twitter

+ Baca respon pembaca minat Shah Rukh Khan di Facebook Oh! Media.
Sumber: Oh! Media